COMPONENTS JIM TERSOL & THE DREAMERS

PERE CARDONER – CELLO

Vaig néixer a Barcelona el 1964 en una família amb una gran inquietud per la música clàssica i popular. L’any 1972 vaig començar els estudis musicals al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona. Després d’iniciar-me amb el piano, el 1978, vaig descobrir el violoncel, instrument amb el qual vaig acabar els meus estudis superiors l’any 1994.
Des dels tres anys, sempre he format part d’una agrupació musical. Començant per corals, passant per orquestres de corda, Cobla (amb el contrabaix), orquestra del Liceu, música tradicional i per esbarts, jazz-blues… sempre buscant, viure la música des de dintre amb nous sons i nous ritmes.
Quan em van proposar de formar part del grup de folk “Jim Tersol & The Dreamers”, em va seduir molt formar part d’una agrupació musical diferent del que havia fet fins ara. A més, això em donava l’oportunitat de descobrir una nova forma d’expressar-me amb el violoncel, treballant la creativitat i la improvisació.
Sempre he volgut formar part d’una agrupació musical, ja que considero que la col·laboració, en el món de la música, és imprescindible per a poder viure-la i gaudir-la. Perquè hi hagi col·laboració, hi ha d’haver un bon ambient dins del grup i això és el que vaig trobar a “Jim Tersol & The Dreamers”.
Tot i que sempre m’ha atret més viure la música a l’escenari o simplement amb els amics, sempre he compaginat la interpretació amb la pedagogia per ajudar a treure el gran tresor que tenim tots en el nostre interior, transmetent els meus coneixements a altres persones que vulguin nodrir-se de la música i aprendre’n.
“Jim Tersol & The Dreamers”a més de gaudir-ho, m’ha ajudat a enriquir-me tant en el món de la interpretació com en el de la pedagogia en el que sempre estàs investigant i descobrint noves coses.